MENY

Den internasjonal museumsdagen 2018

Årlig markeres den internasjonale museumsdagen i pinsehelgen, vi markerer den søndag 20.mai med gratis inngang.

Den internasjonale museumsdagen, International Museum Day, arrangeres hvert år på initiativ fra ICOM (International Council of Museums). Så mange som ca. 35.000 museer fra 140 land deltar med forskjellige markeringer av denne dagen, og på Arkeologisk museum får du fri adgang denne dagen.

Fokuset i år går på det digitale, og temaet er 'Hyperconnected Museum - nye tilnærminger, nytt publikum'. ICOM skriver at fokuse ligger på å synliggjøre hvordan museer er viktige for kulturelle utvekslinger, forrikelse av kulturelle og felles forståelse, og for samarbeid og fred mellom mennekser. Museer når flere og mange gjennom digitale platformer, og museer har selv åpnet opp sine samlinger og kommunikasjon ved å bruke digitale verktøy. 

På Arkeologisk musuem har vi det unike ved at vi stiller ut de ekte gjenstandene fra fortiden i Rogaland. Du kan selv finne og søke i alle universitetsmuseenes database på www.unimus.no, og komme her for å stå ansikt til ansikt med isbjørnskjelettet fra Finnøy som er 12,400 år gammelt. I utstillingen har vi et digitalt kart med både reiseruter, slag og stedsnavn knyttet til vikingtiden, og animasjon av en vikingtidsgrav som gjennomgår en nedbrytningsprosess over 1000 år. Museer og samlinger har som oppgave å både bevare, forvalte og formidle funn, og vi inviterer deg til å ta turen innom i dag. 

Del gjerne bilder med oss på #arkeologiskmuseum og #jernaldergråden, og følg med på de siste utgravingene i Rogaland, og Norge, på arkeologibloggen www.nordark.no 

Arkeologisk museum internasjonal musuemsdag icom

Internasjonal museumsdag 2018