MENY

Vikingsommer

Lær om handel, gå i sverdkamp, vær arkeolog eller utforsk langhuset i kjelleren. Velkommen til Vikingsommer på Arkeologisk museum.

I sommer har vi mange kjekke aktiviteter på Arkeologisk museum. 
I museumshagen kan du være arkeolog og lete etter vikingskatter i vannrenna. Du kan kjempe med sverd, prøv å hold deg innenfor kamparenaen! Eller hva med å prøve armbrøst - treffer du blink?

Og inne i museet har vi ei sporløype som tar deg med gjennom utstillingene våre. Premie til alle som løser oppgavene. Inne i utstillingen er det også et stille rom med mytefortelling; Lytt til myten om Tors fisketur med Hyme.

Det er åpent i underetasjen, man kan reise med tidsmaskinen tilbake til steinalderen og besøk en steinalderboplass. Lek og lær i viking-langhuset, i sommer kan du lære mer om handel, prøv vår nye vekt, og se den innlånte foldevekten fra Bergen, som ble funnet på Jåttå! Vi har lagt til et kaupang, et lite handelssted med telt, itillegg til å spinne tråd med håndtein, slå med ildstål og flint og skrive med runer.

Kaféen Ask og Embla
I kafeen får du velge mellom et kjekt utvalg av smørbrød, kaker, lapper, is, kaffe og te.

Museumsbutikken
Hva med et sommerminne fra butikken? Vi selger replika av lokale smykker, ringbrynje, sverd og mer. Det finnes både egenproduserte publikasjoner og annen faglitteratur, samt et utvalg av håndtverksrellaterte materiell, som garn og nål, til blant annet nålebinding. Nytt er skåler med dekor inspirert av spanformet leirkar, en spesialitet Rogalendinger laget i eldre jernalder for over 1500 år siden.

Del gjerne bilder med oss på sosiale medier! #arkeologiskmuseum

 

Bilde av barn som leter etter gjenstander

Vikingsommer på Arkeologisk museum fra 18. juni