MENY

Tirsdagsforedrag og akademisk kvarter

På dette tirsdagsforedraget med kjønnsforsker Ingvil Førland Hellstrand og arkeolog Kristin Armstrong Oma møter arkeologi science fiction.

Arkeologi møter science fiction i dette foredraget. 
Klimautfordringer, teknologiske revolusjoner og medisinske framskritt endrer vår måte å fortelle historier om fortiden og framtiden på. I kveld forteller Kristin Armstrong Oma om hvordan fortidsmennesket levde i relasjon til natur og dyr, mens Ingvil Hellstrand viser hvordan science fiction-sjangeren problematiserer grensene mellom menneskelighet og teknologi. Etterpå møtes innlederne til dialog og debatt: Kan fortellinger om historisk tid og framtidsspekulasjoner hjelpe oss til å se oss selv og utfordringene vi har i dag på nye måter?

Gratis foredrag

Sju - åtte tirsdagskvelder vår og høst har du anledning til å lære mer om spennende arkeologiske tema og andre emner som kan vekke interesse. Foredragene er gratis og åpne for alle. De åpne tirsdagsforedragene retter seg mot den delen av publikum som liker å lytte til og kommunisere direkte med foredragsholdere som henter sine emner fra museets virksomhetsområde, men også tilgrensende tema. Hovedvekten ligger på emner som tar for seg fortiden, naturhistorien og kulturminnevernet.
Det er anledning til å stille spørsmål til foredragsholderen eller gi kommentarer til innholdet. Foredragene holdes i museets auditorium med en serie på ca. åtte om våren og høsten.

Akademisk kvarter

I forkant av foredragene på tirsdager tilbyr vi en kort omvisning i utstillingene, og så fremt det er mulig knytter vi denne omvisningen opp til kveldens tema. Akademisk kvarter starter kl 18 og det er gratis inngang. 

Hver tirsdag har vårt bibliotek i 2. etasje åpent til kl. 18.30. Kafeen og museumsbutikken har åpent til kl. 20.00.
​Foredragene holdes tirsdager kl. 18.30. Fri entré.