MENY

Åpent på Jernaldergården

På søndag har Jernaldergården åpen kafé, omvisninger og verksted. Trø over dørterskelen og gå bak i tid, inn i de rekonstruerte langhusene, akkurat der de stod på Ullandhaug for 1,500 år siden.

Ildstedene brenner alltid på Jernaldergården, og skaper en atmosfærisk ramme med utsikt opp til langhusene. Inne på besøkssenteret kan du varme deg inne rundt ildstedene på nyåret i kjølig og grått Rogalandsvær. I langhuset på gården gir det en underlig følelse å sitte rundt ildstedet og vite at akkurat her satt en familie for 1500 år siden og gjorde seg klare til et nytt år med jordbruk, tekstilproduksjon og mye mer.

Omvisning

Det blir familieomvisning kl. 12 og kl. 14 på norsk, og kl. 13 på engelsk. Bli møtt av en husfrue, eller husbonde, i tidsriktig drakt, som gir en omvisning om livet på gården.

Åpen kafé

Kafé Ask og Embla på Jernaldergården har også åpent i januar. Her kan du kan få kjøpt en varm rett (suppe/sodd), påsmurt lunsj, lapper, dagens kake eller noe annet søtt til kaffen. Drikker som varmer godt på kalde dager har vi også.

Verksted

Vi lager spannformet leirkar fra 11-15.30, leirkaret kan tas med hjem etterpå. Spannformet leirkar var en spesialitet fra Rogaland, og ble produsert kun i eldre jernalder fra rundt 350-550 e.kr.

Følg oss også på Instagram @jernaldergården

Aktivitet leirkar barn voksne

Lag ditt eget spannformet leirkar og ta med hjem