MENY

Åpent på Jernaldergården

På lørdag har Jernaldergården åpen kafé og omvisninger. Trø over dørterskelen og gå bak i tid, inn i de rekonstruerte langhusene, akkurat der de stod på Ullandhaug for 1,500 år siden.

Ildstedene brenner alltid på Jernaldergården, og skaper en koselig ramme med utsikt opp til langhusene. Inne på besøkssenteret kan du varme deg inne rundt ildstedene på nyåret i kjølig og grått Rogalandsvær. I langhuset på gården gir det en underlig følelse å sitte rundt ildstedet og vite at akkurat her satt en familie for 1500 år siden og gjorde seg klare til et nytt år med jordbruk, tekstilproduksjon og mye mer.

Da det er vinterferie uke går alle barn med voksne gratis.

Omvisning

Det blir familieomvisning kl. 12 på norsk, og kl. 13 på engelsk. Bli møtt av en husfrue, eller husbonde, i tidsriktig drakt, som gir en omvisning om livet på gården.

Åpen kafé

Kafé Ask og Embla på Jernaldergården har også åpent i januar. Her kan du kan få kjøpt en varm rett (suppe/sodd), påsmurt lunsj, lapper, dagens kake eller noe annet søtt til kaffen. Drikker som varmer godt på kalde dager har vi også.

Visste du dette om 29.februar

Ifølge tradisjonen kan kvinner fri til menn 29.februar. Allerede i 1288 etablerte Skottland denne dagen så en kvinne kunne fri til en mann. Sa nei, ble han ilagt en bot. 

Følg oss også på Instagram @jernaldergården

Aktivitet jernalder barn voksne

Prøv å lag mel på jernaldervis