MENY

Fastelavenshelg på Jernaldergården

På lørdag har Jernaldergården åpen kafé og omvisninger. Start vinterferien med å lage fastelavensris hos oss hele helgen.

Ildstedene brenner alltid på Jernaldergården, og skaper en atmosfærisk ramme med utsikt opp til langhusene. Inne på besøkssenteret kan du varme deg inne rundt ildstedene på nyåret i kjølig og grått Rogalandsvær. I langhuset på gården gir det en underlig følelse å sitte rundt ildstedet og vite at akkurat her satt en familie for 1500 år siden og gjorde seg klare til et nytt år med jordbruk, tekstilproduksjon og mye mer.

Omvisning

Det blir familieomvisning kl. 12 på norsk, og kl. 13 på engelsk. Bli møtt av en husfrue, eller husbonde, i tidsriktig drakt, som gir en omvisning om livet på gården.

Verksted hele denne helgen

Vi lager fastelavensris lørdag og søndag, kom og sett sammen bjøregreiner og fest på fine, naturlige fjær. Fastelavensris har rot i en gammel fruktbarhetskultur, i dag er det en aktivitet å lage buketten og er mer dekorativt. Museumskafeen Ask og Embla fastelavensboller på søndagen.

Åpen kafé

Kafé Ask og Embla på Jernaldergården har også åpent i januar. Her kan du kan få kjøpt en varm rett (suppe/sodd), påsmurt lunsj, lapper, dagens kake eller noe annet søtt til kaffen. Drikker som varmer godt på kalde dager har vi også.

Følg oss også på Instagram @jernaldergården

aktivitet fastelaven Ullandhaug Stavanger

Kom og lag fastelavensris hele helgen