MENY

Morsdag på jernaldergården

På søndag har Jernaldergården åpen kafé, omvisninger og verksted. Det er også morsdag i dag, alle mødre kommer inn gratis.

Ildstedene brenner alltid på Jernaldergården, og skaper en atmosfærisk ramme med utsikt opp til langhusene. Inne på besøkssenteret kan du varme deg inne rundt ildstedene på nyåret i kjølig og grått Rogalandsvær. I langhuset på gården gir det en underlig følelse å sitte rundt ildstedet og vite at akkurat her satt en familie for 1500 år siden og gjorde seg klare til et nytt år med jordbruk, tekstilproduksjon og mye mer.

Morsdag

Ta med mor på en tur til Jernaldergården, vi tilbyr gratis inngang på en omvisning i langhuset for alle mødre. Hvordan var hverdagen for husfruen, og hva betydde nøklene hun bar på? Finn ut mer om kvinnene i jernalderen.

Omvisning

Det blir familieomvisning kl. 12 og kl. 14 på norsk, og kl. 13 på engelsk. Bli møtt av en husfrue, eller husbonde, i tidsriktig drakt, som gir en omvisning om livet på gården.

Åpen kafé

Kafé Ask og Embla på Jernaldergården har også åpent i januar. Her kan du kan få kjøpt en varm rett (suppe/sodd), påsmurt lunsj, lapper, dagens kake eller noe annet søtt til kaffen. Drikker som varmer godt på kalde dager har vi også.

Verksted

Det blir verkstedsaktivitet fra kl.11-15.30, tema varierer

Følg oss også på Instagram @jernaldergården

Aktivitet jernalder barn voksne

Prøv å lag med på jernaldervis