MENY

Tirsdagsforedrag

Elisabeth Lund Engebretsen, sosialantropolog, holder foredraget 'Boikott eller støtte? Dilemmaer i forskningssamarbeid med Kina'

Samarbeid med Kina er blitt et betent tema de senere årene. Mangel på akademisk frihet, ytringssensur, menneskerettighetsbrudd og et autoritært politisk styre møter økte krav om boikott og protest. Andre mener at samarbeid er spesielt viktig i denne vanskelige geopolitiske situasjonen. Uansett er det klart at forsknings- og kunnskapssamarbeid med Kina medfører vanskelige etiske dilemmaer. Finnes det (gylne) middelveier, og hvilke hensyn skal eller bør tas? Kom på foredraget og hør på sosialantropolog Elisabeth Lund Engebretsen, det blir åpent for spørsmål etter foredragspresentasjonen er ferdig.

Gratis foredrag

Sju - åtte tirsdagskvelder vår og høst har du anledning til å lære mer om spennende arkeologiske tema og andre emner som kan vekke interesse. Foredragene er gratis og åpne for alle. De åpne tirsdagsforedragene retter seg mot den delen av publikum som liker å lytte til og kommunisere direkte med foredragsholdere som henter sine emner fra museets virksomhetsområde, men også tilgrensende tema. Hovedvekten ligger på emner som tar for seg fortiden, naturhistorien og kulturminnevernet.
Det er anledning til å stille spørsmål til foredragsholderen eller gi kommentarer til innholdet. Foredragene holdes i museets auditorium med en serie på ca. åtte om våren og høsten.

Kafé Ask og Embla

I forkant av foredragene på tirsdager er det mulig å sitte i museumskafeen og nyte kaffe, te, dagens varmrett og bakst. På grunn av arbeid i utstillingene går 'Akademisk kvarter' ut nå i vår, miniomvisningen som har vært før foredragene. Utstillingen åpner igjen 21.mars, da med avduking av den nye bronsealderutstullingen, mens ny vikingtidsutstilling åpnes 21.april.

Hver tirsdag har vårt bibliotek i 2. etasje åpent til kl. 18.30. Kafeen og museumsbutikken har åpent til kl. 20.00.
​Foredragene holdes tirsdager kl. 18.30. Fri entré.

Kafe Våland Stavanger

Store lokaler i kafeen Ask og Embla, nyt en kopp kaffe før tirsdagsforedraget.