MENY

Tirsdagsforedrag (Utgår)

- Pga omstendighetene har vi kansellert alle foredragene i mars i tråd med helseanbefalinger fra kommunen - Grete Lillehammer, arkeolog. holder foredraget 'Barn i fortiden – finnes de?'

Selv om det i eldre tider ble født flere barn enn de som vokste opp, er historiebøkene fylte med fortellinger om de voksne. Historiene om fortidsbarnas liv er fortellinger som langsomt er i ferd med å endre dette og fylle hullene i fortidshistorien. Foredraget vil presentere hva slags kilder som arkeologer arbeider med, og hvordan de kommer på spor av barna i den fjerne fortiden. Kom og hør arkeolog Grete Lillehammer fortelle om spor etter barn i fortiden.

Gratis foredrag

Sju - åtte tirsdagskvelder vår og høst har du anledning til å lære mer om spennende arkeologiske tema og andre emner som kan vekke interesse. Foredragene er gratis og åpne for alle. De åpne tirsdagsforedragene retter seg mot den delen av publikum som liker å lytte til og kommunisere direkte med foredragsholdere som henter sine emner fra museets virksomhetsområde, men også tilgrensende tema. Hovedvekten ligger på emner som tar for seg fortiden, naturhistorien og kulturminnevernet.
Det er anledning til å stille spørsmål til foredragsholderen eller gi kommentarer til innholdet. Foredragene holdes i museets auditorium med en serie på ca. åtte om våren og høsten.

Kafé Ask og Embla

I forkant av foredragene på tirsdager er det mulig å sitte i museumskafeen og nyte kaffe, te, dagens varmrett og bakst. På grunn av arbeid i utstillingene går 'Akademisk kvarter' ut nå i vår, miniomvisningen som har vært før foredragene. Utstillingen åpner igjen 21.mars, da med avduking av den nye bronsealderutstullingen, mens ny vikingtidsutstilling åpnes 21.april.

Hver tirsdag har vårt bibliotek i 2. etasje åpent til kl. 18.30. Kafeen og museumsbutikken har åpent til kl. 20.00.
​Foredragene holdes tirsdager kl. 18.30. Fri entré.

Kafe Våland Stavanger

Store lokaler i kafeen Ask og Embla, nyt en kopp kaffe før tirsdagsforedraget.