Aktivitetssøndag for barn

Vi lager flotte lykter for å lyse opp i mørketida. Det blir også omvisning i "Til Valhall".

Lørdag 29.oktober.
Grøt
serveres i museumskafeen lørdager kl.12.00-15.00
Endring i programmet. Museet sin deltagelse på Slektsgranskerdagen med tema "Kilder i slektsforskning"; hør om runer som avslører slektskap, Klepp kl.10.00-15.00. Utgår.

Søndag 30.oktober
Kl.12.00 - 15.00 er det aktivitetssøndag for barn! Vi lager flotte lykter for å lyse opp i mørketida. Lyktene dekoreres med keltiske symboler. Halloween (All Hallows Eve) er en sammenblanding av mange tradisjoner og betyr Alle Helgeners Aften. Feiringen går helt tilbake til den keltiske Samhain. Kelterne holdt en fest for dødsguden Samhain den 31. oktober, som var deres nyttår. Denne natten var en hjemsøkt natt. En lykt gjør at lyset kan brenne uten at flammene blåser ut. Feiringen var ikke ulik vår Luciafeiring/lussinatt da man burde holde seg innendørs, da oskorsreia og underjordiske var på farten. Å tenne lys i mørke tida var det viktig for å holde mørke på avstand og sørge for at de gode kreftene rådde. Vil du vite mer om feiringen så ta en tur innom!
Omvisning i ”Til Valhall”
Har du ikke fått med deg ”Til Valhall” kan du bli med på omvisning på søndag kl.13.00 og 14.00 (eng.)