Åpen dag på Hove - Sørbø

Kom og se hvordan arkeologene arbeider og hva de har funnet! På tirsdag 6.september fra kl. 17.00-20.00 holdes det åpen publikumsdag på utgravingsfeltet på Hove i Sandnes

På Hove i Sandnes kommune, pågår det for tiden arkeologiske undersøkelser i regi av Arkeologisk museum. På åpen dag inviteres alle som er interessert i arkeologi og historie til å komme for å lære mer om hvordan arkeologiske undersøkelser foregår. Les mer om utgravningsfeltet.

Hvordan arbeider arkeologene?
Arkeologene som arbeider på feltet vil fortelle om hvordan de jobber, og vise frem forhistoriske spor og gjenstander som er funnet på feltet.

Aktiviteter for barn
På Hove er det funnet biter av spannformete leirkar. Denne dagen viser vi hvordan de ble laget og barna får lage seg et leirkar å ta med hjem.

Lam i kokegrop
Ved den arkeologiske utgravingen ble det funnet spor etter store kokegroper, hvor man har tilberedt mat for mange personer en gang i jernalderen. På Hove vil det bli anledning til å smake på mat som er tilberedt i en slik. Lammekjøtt blir svært mørt når det tilberedes på denne måten.

Hvordan komme dit
Utgravingsfeltet ligger på Hove, like ved Hove plantesalg. Vi har fått tillatelse til å bruke deler av parkeringsplassen til Hove plantesalg til besøkende på Åpen dag. Skilt vil vise vei til parkering og hvor man kan gå for å komme til de ulike postene.
Vi ber publikum om å rette seg etter skilt til merket parkingsplass og tilrettelagte gangveier fra parkeringsplassen og rundt i feltet.

Prosjektansvalig på Hove - Sørbø: Even Bjørdal even.bjordal@uis.no