Åpning av sommerprogram

Søndag 22. juni kl 12 åpner vi utstillingene Brytning og Funnhistorier, og i museumshagen kan du være arkeolog og lete etter vikingskatter.

Sommeren står for døren, og i år har vi en ny "installasjon" i vår koselige museumshage. I en vannrenne med sand i bunn ligger det en masse vikingskatter og ting som vikingene brukte. Her gjelder det å vaske fram "skattene", og klare å se hva det er. Finner du alle får du diplom. Vi har også flere andre morsome aktiviteter for barna, både ute og inne.

Søndag 22. juni kl 12 er den formelle åpningen av to nye utstillinger. Brytning er en utvidelse av vikingutstillingen Utferd, og her trekker vi fram runer og runeskrift. Professor Siv Kristoffersen fra Arkeologisk museum holder en innledning og Inge Særheim fra Universitetet i Stavanger leser norrønt.

Den andre utstillingen vi åpner på søndag er en om Funnhistorier. Morten Øvstebø, som er en av finnerne, kommer til museet for å reflektere litt om sitt arkeologiske funn på sin eiendom. Hans funn er også blitt til en film, som er en av de to filmene vi viser i denne utstillingen.

På åpningen serverer vi økologisk eplesaft og økologisk saftis.

Vi ønsker alle velkommen til å markere dette sammen med oss.

I museumsbutikken har vi flotte gaver og souvernier, i tillegg til en rekke bøker. Kafeen er åpen, vi har god lunsj, kaffe og hjemmebakte kaker.

Åpningstider i sommer er mandag - fredag 10 - 16 og lørdag - søndag 11 - 16.