Barnas uke på Arkeologisk museum!

Pinnebrødsteking, skattejakt og oppdagelser i vikinghuset er alle aktiviteter barna kan utforske på AM i vinterferien. Programmet for årets vinterferie er nå klart , og det snakkes om mange spennende barneaktiviteter for alle alderstrinn! Se oversikten for nærmere beskrivelser!

Vinterferien på AM er ett av årets store høydepunkt når det gjelder kjekke aktiviteter for barn. Formidlingsteamet legger seg i selen og kommer opp med mange nye, gamle og spør påfunn som de gleder seg til å ta barna med på, og årets vinterferie er intet unntak!

Vi legger opp til både inne- og uteaktiviter med blant annet steking av pinnebrød på bålfat, så husk å ta med gode klær!

Her er programmet:

Søndag 6.mars fra kl.11.00-15.00

Vi pynter med fastelavnsris!
Visste du at fastelavnssøndag er etterfulgt av blåmandag og feitetirsdag? Alle barn får pynte sitt eget ris og høre om hvorfor vi feirer fastelavn!

Vinterferieuka 7.-11.mars

Vi starter Barnas Uke med bollemandag og serverer boller i mange varianter i kafeen!

Dra på tur i museumshagen!
Her kan du steike ditt eget pinnebrød! Vi lager stemning ute og setter opp ei bålpanne, og deler ut deig. Husk og ta på gode og varme klær

Ny sporløype!
Prøv den nye sporløypen med spennende poster rundt om i museet! Hvor ligger sporene: i utstillingen eller i kafeen, kanskje nede i kjelleren eller oppe i den nye funn utstillingen ?Spor i jord??

Nyhet! Bildebingo.
Hver dag i vinterferien har vi bildebingo med forhistoriske perler! ?I perlehumør? kan du få se de nydelige gamle perlene som er over 1000 år gamle! Store bilder av disse perlene vil kjøre på film, og bildebingobrett deles ut!

Vikinghuset
I vikinghuset kan du kle deg ut med vikingklær, spinne ulltråd på håndtein og tilberede lekemat rundt ildstedet. Liker du tungt arbeid så kan du kverne korn med dreiekverna og lage ditt eget mel! Bli kjent med de gamle runene og løs hemmelige beskjeder. Vikingteltet er en utmerket plass for vikinger som er på langtur hjemmefra, et ypperlig hjemmested for store og små!

Skattejakt
Bli med på den populære skattejakten og let etter gamle skatter i utstillingen. Her finnes det skattejakt for ulike aldrer og i flere varianter, og til slutt venter en liten premie!
Skattejakten passer for barn fra ca.5 år og oppover.

Tegneark og spill
Tegn eller fargelegg! Museet har mange farger og kjekke tegneark for kreative hender.
I tillegg blir det satt frem gode gamle ?3 på rad spill? i museumskafeen.

Søndag 13.mars
Kl.12.00. Forfatter Bjørn Ingvaldsen leser fra boka si om Harald Hårfagre.
KL.13.00 Blir det en spennende familieomvisning om livet i vikingtiden da Harald Hårfagre levde.

Velkommen til Arkeologisk museum i vinterferien!

Åpningstider:
mandag 11.00-15.00, tirsdag 11.00-20.00, onsdag-lørdag 11.00-15.00, søndag 11.00-16.00