MENY

Bli inspirert på inspirasjonslørdag

Det handler ikke bare om å se, men vel så mye om å gjøre. Lørdag står i håndarbeidets tegn og vi inviterer til noen timers opplæring i å spinne på håndtein.

Nytt av året på Arkeologisk museum er noen fastsatte lørdager som er tiltenkt håndarbeid og utprøving av gamle teknikker for nye interesserte.

- Første gang vi hadde inspirasjonslørdag, i januar, lærte vi om nålebinding, forteller Ellen Bøe og legger til at entusiasmen for å lære noe nytt og brukervennlig var utrolig kjekk å se.

Dernest var det forfatteren av "Votter og vanter", Cathrine Glette som besøkte museet. Hun holdt inspirerende innlegg om nydelige og praktiske håndplagg som også viste sge å være fasinerende for publikum.

Førstkommende lørdag kan man altså lære seg å lage sitt eget garn ved å spinne på håndtein, en tradisjon som har eksistert i mange tusen år, og som særlig har blitt praktisert i vårt distrikt. Rogaland er nemlig den plassen i Norge hvor det er funnet flest spinnehjul, en viktig detalj for å kunne spinne tråd.

Lørdagens (12. mars) inspirasjonsprogram varer fra  kl. 12:00 -  14:00. Vanlig inngangsbillett kr. 50 for voksne, 20 kr. for honnør og studenter. Aktivitetsbillett 20 kr. kjøpes i resepsjonen.