MENY

Fairtradedag

Arkeologisk museum er med på markeringen av Fairtradedagen 2012 lørdag 12. mai.

12. mai er internasjonal fairtrade-dag. I mai hvert år feires den internasjonale Fairtrade dagen rundt om i hele verden - så også i Stavanger. Og på Arkeologisk museum selger vi Fairtrade-kaffe og noen typer Fairtrade-te, dermed er vi en av 13 aktører i Stavanger som selger Fairtrade-merkede produkter. med på markeringen i Stavanger gjennom fairtrade-rebusen.

Museet har åpent fra kl 11 - 15, og i tillegg til Fairtradekaffe og te selger vi påsmurt lunsj, økologisk drikke, is og kaker. Og selvfølgelig våre hjemmelagede økologiske kludderbrød.

FAIR TRADE REBUS
Klarer du å gå innom minst fem butikker/kaféer i byen som selger rettferdige varer? Få et stempel i programmet fra de stedene du besøker, og lever til FairPlay Design før stengetid lørdag 12. mai. Alle som leverer inn er med i trekningen om flotte gaver fra de ulike fairtrade utsalgsstedene.

Deltagende steder hvor du kan få stempel: FoodStory, Søstrene Grene, Body Shop, L’Occitane, Café Sting, Bøker og Børst, Deja Vu Delikatesse, Økologiske dagligvarer, Jacobs Brød, Arkeologisk museum, Mester Grønn, Sunkost i Straensenteret, FairPlay design.

I Østervåg i Stavanger sentrum vil aktører i kommunen som forhandler etisk og økologisk produserte varer bli synliggjort, i tillegg blir det gitt informasjon om arbeidet og viser mangfoldet av Fairtrade-merkede produkter. Den internasjonale Fairtrade-dagen er en del av Framtidens byers miljømarkeringer året rundt.