MENY

Fotoutstilling

Med stemningsfulle landskapsfotografier og flotte detaljbilder av natur og gjenstander fra Arkeologisk museum, åpner fotograf Terje Tveit sin fotoutstilling "Timeline" søndag 15. januar.

Bildene til utstillingen er plukket ut fra et langt liv som fotograf, og Terje Tveit har blant annet vært med kameraet sitt i skogen, ved sjøen og i ”skattkamrene” til Arkeologisk museum.
Han fanger lyset på en flott måte, og de 20 bildene i utstillingen viser en fin bredde i arbeidet til Tveit.

40 år
Terje Tveit har vært ansatt på Arkeologisk museum i Stavanger siden 1974, og har fotografert både på jobb og i fritiden.
- Jeg har hobbyen min som jobb, sier Tveit og smiler fornøyd.

Tveit har vært med på å bygge opp fotoavdelingen til Arkeologisk museum, og har fotografert utallige gjenstander gjennom sitt virke. Han gikk i fotograflære hos fotografmester Ragne Johnsrud på museet på 70-tallet, og fikk svennebrevet i 1980.

Årets fotograf
Høsten 2010 ble Tveit kåret til årets fotograf i Rogaland fotograflaugs årlige fotokonkurranse.

Tveit har også bildene sine i ei praktfull gavebok utgikk av Arkeologisk museums eget forlag. Rett før jul ble boken ”Rogaland gjennom 10.000 år” utgitt, der er det Tveit som har tatt bildene av 40 praktfunn fra Rogaland, fra steinalder til vikingtid. Tekstene i boka er skrevet av Siv Kristoffersen, og den er formgitt av grafisk designer Ingund Svendsen.

Utstillingen åpner på Arkeologisk museum søndag 15. januar kl 12. 
Det er mulig å få kjøpt Terje Tveits bilder ved å henvende seg direkte til fotografen.