MENY

Gå i frø i høstferien

Visste du at verdens største frø veier hele 30 kilo? Og det minste bare 0,81 mikrogram? I høstferien på Arkeologisk museum kan du lære mye om frø som du garantert ikke visste fra før.

Er du en flyver, en seiler, en klenger eller er du rett og slett et bøllefrø? 8. oktober starter ei uke med spennende høstferieaktiviteter på Arkeologisk museum. Her lærer du at dobbel kokosnøtt er verdens største frø. Og med en vekt på 30 kg er det greit å ikke få det i hodet. Det aller minste frøet i verden er et tropisk orkidefrø, som bare er en liten prikk ved siden av den doble kokosnøtten.

Dette er bare noe av det du får vite hvis du tar turen til museet i høstferien, vi har åpent hele uka fra 8. – 14. oktober.
Vi åpner også vår helt nye Frølab, hvor det blant annet blir frø som lukter, frø som smaker, frø som man kan se på i mikroskop, man kan sortere og identifisere forskjellige frø og enda mer. Vi skal også lage pillefygerter som kan sveve rundt i museet hele uka.

Og har du tenkt over at mye av maten vi spiser består av frø, enten hele eller som mel eller pulver. Allerede i slutten av steinalderen begynte vi å dyrke og spise korn. Krydderfrø satte helt ny smak til maten vår i middelalderen, og ett av de frøene vi importerer mest av er kaffebønner.

Alle frøaktivitetene på museet tar utgangspunkt i høstens utstilling «Gullkorn. Frø til nytte og glede».
Her stiller kunstner Barbro Raen Thomassen ut sine frøobjekter, som er frøformer hugget ut i lys kalkstein, sammen med våre forskeres arbeid med frø.

Vi ønsker store og små velkommen til en spennende høstferie på Arkeologisk museum. Og den som ikke kommer, er nøtt!