MENY

Her er Runar!

Runar Rørheim Bru, som snart blir 10 år, fikk rune-diplom, rune t-skjorte og fri entré en hel uke på Arkeologisk museum. Han har nemlig et navn som stammer direkte fra nordens eldste skriftspråk.

– Jeg var ikke klar over at navnet mitt betyr hemmelig, sier Runar, som til daglig har base på Dusavik hvor han går på Vardeneset skole. Han er ganske overrasket over all oppmerksomheten han gis denne dag - bare fordi han heter Runar!

I anledning vinterferie-uka hedrer Arkeologisk museum alle som har et navn med stavelsen 'run', som for eksempel Rune, Runa, Runar, Runhild, Gudrun, Ingrun, Dagrun, Sigrun, Odrunn, Jorunn eller Torunn i anledning utstillingen "Runer - fra graffiti til gravskrift."

– Nå er jeg egentlig enda mer fornøyd med navnet mitt, sier Runar. Han er på tur på museet sammen med bestefar Steinar Bru og lillebror Simon Rørheim Bru på 6 år.

– Nå skal vi løse runemysterier, risse navnene våre på lykkeamuletter, leke i aktivitetsrommet og så må vi vel spise litt kake i kafeen, forteller bestefar Steinar.

Etterpå går turen til kinoen for å se Olsenbanden - men altså først; runer for alt det er verdt!