Hør historien om Gerd og Frøy

Denne søndagen kan du lære mer om Gerd og Frøy på Arkeologisk museum.

Kl 12 har vi omvisningen "Tidsreisen", som retter spesielt mot de minste museumsbesøkende. Den tar barna med på en reise gjennom forhistorien, og de får møte Isbjørnskjellettet fra Finnøy, kjenne tyngden av et vikingsverd og lære mer om Vistegutten.

Gerd og Frøy
Bildet til høyre viser en "Gullgubbe", som er små gullblikk funnet flere steder i landet.
Det vanligste motivet viser en mann og en kvinne, vendt mot hverandre mens de holder en stilk av planten kvann mellom seg. Figurene blir tolket som guden Frøys møte med den vakre jotunkvinnen Gerd. En vanlig tolkning er at motivet symboliserer det hellige bryllup, som skulle sikre en rik avling.
Gullblikkene er funnet i hus, i stolpehull, der gullgubbene kan ha vært lagt ned som del av et rituale som markerte ættens status.
Fra kl 13 -15 får du høre historien om Gerd og Frøy, og barna kan lage en gullgubbe med Gerd og Frøy som motiv.

Omvisning for voksne
Kl 14 har vi en omvisning for voksne, den tar deg med i vår basisutstilling - Rogaland gjennom 10.000 år

Lunsjkafe og butikk
Nyt påsmurt og hjemembakte kaker i vår koselige museumskafe. Og er du lur begynner du julegavehandelen nå, vi har masse fint til salgs i vår museumsbutikk.

Åpningstider: Tirsdag: 11.00–20.00, onsdag – lørdag: 11-15, søndag: 11-16 Mandag: stengt.