MENY

Ikke akkurat strandvær?

At det ikke er blå himmel, strålende sol og 20 grader i sjøen, er vi vant til her i Stavanger regionen. Det har vi på Arkeologisk museum tatt høyde for. Vi har nemlig laget et sommeraktivitetsprogram som passer når været ikke er på topp - og som byr på mange spennende aktiviteter for store og små.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Museumsformidler Heidi Wevle stiller i vikinghusfruedrakt denne sommeren. Klar til å fortelle og vise deg mer om vikingtiden.

 

Vikingsommer
Det gamle publikumsarkivet er blitt gjort om til et flott vikingrom med hus og minihus, husgeråd, telt, klær, krigsutstyr og mye mer. Her får man et godt inntrykk av hvordan vikingene levde livet sitt for drøye 1000 år tilbake. Hver uke kan du også bli med på ulike vikingaktiviteter. Se program her.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Bli med å løs mysterier fra fortiden! Arkeologer kan, ved gitte tilfeller,  fastlå dødsårsaker. Hvordan gjør de det?


CSI-rom

I sommer kan barn og ungdom også prøve seg som etterforskningsagenter. Forskere er jo som detektiver, de løser mysterier fra fortiden ved hjelp av spor de finner i jorden. I CSI-rommet får barna i oppdrag å løse gåter og mysterier, og da spesielt fra vikingtiden. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Isak Yau på 6 år leker i museumshagen. Lillebror Mathias Yau kan skimtes i bakrgrunnen.Sporløype og museumshage 
Barna kan gå sporløype og vinne fine premier. I museumshagen kan barna ro i vikingskipet, spille kubb eller gå på hjortejakt og få jegerbevis. Her er det også kafebord hvor våre gode lunsjretter og lekre kaker kan nytes. 

 

  

 

 

 

 

Utstillingen "Solens gudinner" viser vakre kreasjoner designet av Gunnar Fon.

Solens gudinner. Haute couture av Gunnar Fon
Utstillingen er er viet klær til kvinner - laget etter haute couture-tradisjonen; med eksklusiv søm og figursydd til modell.Tekstilkunstner Gunnar Fon er inspirert av bronsealderens ornamentikk, gjenbruk og kontraster, og hans varemerke er nuperellen. Utstillingen vises fram til 22. august. Les mer om utstillingen her.

Museets faste utstilling
Arkeologisk museums faste utstilling viser Rogalands forhistore. Les mer om utstillingen her.

Nye og bedre åpningstider
I sommer åpner vi også dørene på mandager, og en time tidligere enn i fjor: mandag til fredag er museet åpent fra kl. 10.00 til kl. 17.00. På lørdager og søndager er museet åpent fra kl. 11.00 til kl. 17.00.

Ordinært museumstilbud på lørdager.