MENY

Internasjonalt styreverv til Sveinung Bang-Andersen

Union International des Sciences pré-et Proto Historiques (UISPP), den internasjonale unionen for verdens arkeologer, har fått et nytt og rogalandsk styremedlem.

UISPP ble etablert i 1930-årene og kan i organiseringsform sammenlignes med ICOM. Unionen er inndelt i 36 vitenskapelige avdelinger eller kommisjoner. Arkeolog Sveinung Bang-Andersen er nylig valgt inn som styremedlem i kommisjonen XXXII, altså 32, som har kulturutviklingen i Nord-Europa mot slutten av istiden som fagfelt.

- Kommisjonen arbeider med den siste perioden i istiden – og hva som skjedde med menneskene da isen etter hvert forvant. Dette er en aktuell problemstilling i Nord-Tyskland, Danmark og på kontinentet – så vel som på Myrvatnet og Flørlivatnet for Sørvest-Norge sin del, forteller Bang-Andersen.

Kommisjonen møtes hvert andre til tredje år, og Bang-Andersen ble valgt som styremedlem under et fagmøte i København i oktober.

- Det er positivt at AM og UiS får nye fotfester i det europeiske forskningsmiljøet. Rent praktisk vil vervet innebære noe reise- og møtevirksomhet, sier Bang-Andersen.

UISPP arrangerer generalkonferanser hvert fjerde år for alle de 36 kommisjonene samlet. For to år siden ble det holdt i Lisboa og om to år er det Brasil som er vertskap for konferansen.

Arkeologisk museum tar av seg hatten, og gratulerer seg selv og Sveinung Bang-Andersen med et flott og viktig styreverv!