Jernaldergården åpner igjen

Etter å ha vært stengt siden 12. mars kan Jernaldergården på Ullandhaug endelig åpne dørene igjen. Fra 1. juni for bestilte grupper, og fra 21. juni for alle besøkende.

Barn på Jernaldergården Jernaldergården åpner dørene for alle besøkende 21. juni

Endelig er det vår tur til å ønske gjester tilbake til oss. Jernaldergården på Ullandhaug åpner igjen 1. juni. De første ukene er vi kun åpent for bestilte grupper, men fra 21. juni åpner vi for alle besøkende.

I sommer vil vi ikke ha faste omvisninger, men som gjest kan du møte husfrua, husbonden, skalden eller bli spådd i runer av en volve!

Vi har også både en bildebingo og en gjørebingo, som familien kan ta sammen. Kafeen vil også være åpen.

Åpningstidene fra 21. juni til 16. august vil være kl. 11 - 16 hver dag.

Åpent for skoleklasser fra 1. juni

Fra og med uke 23 tar vi imot bestillinger av skoleklasser og SFOer. Vi holder en introduksjon ute på tunet og har ulike oppgaver til elevene. Det blir også mulig å gå gjennom langhusene for å se hvordan et ekte jernalderhus så ut inni.
Kontakt skoletjenesten på skoletjenesten@uis.no for å booke tid til din klasse. Dere må bestille tid for å besøke oss.

Lei våre lokaler fra 1. juni

Skal du feire en stor dag eller samle jobben for et koselig vårtreff? Nå åpner vi endelig dørene igjen for dere både på Arkeologisk museum og Jernaldergården for arrangementer. Fra og med 1. juni kan arrangementer hos være på inntil 50 personer. Vi må holde 1 meter avstand til de menneskene vi ikke bor sammen med. Vi som ansvarlig arrangør har oversikt over hvem som er til stede og sørger for at alt ligger til rette for en kjekk og trygg feiring.

Er du nysgjerrig eller ønsker mer info?
Ta en telefon til bookingansvarlig Marthe H. Kjørkleiv på telefon 47512743 / 51 83 26 91
eller epost am-booking@uis.no

På Arkeologisk museum jobber vi med å fullføre to nye utstillinger, og vi kommer tilbake til åpningsdato.

Smittevern ved besøk på Arkeologisk museum og Jernaldergården

• Av smittevernhensyn reduseres antall gjester som kan være hos oss samtidig.
  • Vi ber deg holde god avstand, minst 1 meter til neste husstand. Dette gjelder også i eventuell kø utenfor og i resepsjonen.
  • Kontaktløs betaling med kort anbefales. Vipps kan også benyttes.
  • Antibac er tilgjengelig ved inn- og utganger. Vi ber deg bruke disse.
  • Aktivitetene vi tilbyr er tilpasset og i tråd med smittevernreglene.
  • Våre museumsverter er tilgjengelige, og de forteller gjerne og svarer på spørsmål.
  • I kafeen serverer mat og drikke. Det vil ikke bli anledning til å forsyne seg selv, våre ansatte sørger for trygg servering. Det blir ekstra avstand mellom bordene.
  • Hvis du er syk eller har symptomer på luftveisinfeksjon, som feber, sår hals, rennende nese, hoste eller nedsatt allmenntilstand, ber vi deg om å utsette ditt besøk hos oss til du er frisk.
  • Vanligvis ville vi oppfordret våre gjester til å reise kollektivt for å komme til oss, men inntil videre ber vi dere om å bruke alternativ transport så lang det er mulig.