MENY

Lag ditt eget leirkar

Søndag kan du bli med på en spennende vandring gjennom vår forhistorie, og blant annet lære mer om hvordan menneskene i Rogaland før i tiden brukte keramikk.

Vår Tidsreise begynner kl 12, og søndag 16. februar kan du få et unikt innblikk i bruken av keramikk. 

Leire finner vi i naturen og den har blitt brukt til blant annet støpeform, vektlodd, til husbygging i vegger og selvsagt til keramikkrukker. Vakre og dekorerte spannformet leirkar ble brukt både til matlagring, oppbevaring av kull (varmepose..!) og som siste hvilested for de døde i både bronse og jernalderen. Og noen av krukkene har til og med inneholdt asbest som bindemiddel!

I tillegg vil reiselederen ta deg med på en spennende vandring fra steinalder til middelalder, og  du får se skjelettet til en mer en 10 000 år gammel isbjørn som ble funnet i en kjeller. Og hvem var egentlig gutten fra Vistehola? Hør lyden fra bronselurene, se vakre smykker, farlige våpen, hør om vikingenes reiser og runer.
Du får også prøve skarpe flintkniver, lage ild med ildstål og kjenne tyngden av ei ringbrynje fra vikingtiden.

Mellom kl 13 og 15 blir det forhistorisk verksted hvor barna kan være med å lage spannforma leirkar, og få et innblikk i teknikken som ble brukt til det.

Både museumsbutikken og vår museumskafe er åpne i hele åpningstiden.

Åpningstidene er søndag 11 til 16. Onsdag - lørdag 11 - 15. Tirsdag 11 - 20.