MENY

Lær deg nålbinding

Vil du lære deg å lage votter og sokker som ikke rakner? Nålbinding er en gammel tekstilteknikk og nå kan du lære deg denne teknikken på Arkeologisk museum.

Lørdag 27. oktober er det nålbindingskurs på Arkeologisk museum. Du kan både lære deg denne spesielle teknikken, og lære mer om den historiske bruken av teknikken.

Nålbinding er en gammel teknikk som utføres ved hjelp av en ca 10 cm lang nål av bein, tre eller jern. Teknikken går ut på å binde sammen løkker på en bestemt måte. Ettersom én arbeider med garnlengder og ikke hele nøster, må det ofte skøytes på nye lengder med garn. Det skiller seg ut fra både strikking og hekling da tekstiler i nålbinding ikke rakner, men det kan heller ikke rekkes opp igjen.

Det er funnet nålbinding fra slutten av jernalderen rundt 1000-tallet, og har utbredt seg opp gjennom middelalderen. Etterhvert har strikking tatt over.

Kursholder Ellen Hagen forteller at nålbinding ikke er veldig vanskelig, men man må ha litt tålmodighet.

Kurset koster 300 kroner, og varer fra kl 12 til kl. 14 lørdag 27. oktober.
Max ti personer. Førstemann til mølla.

Museet stiller med nåler og garn, og nåler kan også kjøpes i museumsbutikken. Påmelding til skoletjenesten@uis.no, elle på telefon 51 83 26 25.