MENY

Lek i langhuset

Vi har åpent Kristi Himmelfartsdag og inviterer til lek i vikinglanghuset. Og i utstillingen "Utferd. Mot vest i vikingtid" møter du krigerske vikinger og sterke kvinner. Ta turen innom Arkeologisk museum.

Kristi Himmelfartsdag 14. mai har vi åpent fra kl 11 - 15. Vikinglanghuset står klar til å ta imot barn som vil male mel med kvernstein eller lære mer om hva de spiste i vikingtida.

Vår koselige museumskafe er også åpen, vi har lapper, enkel lunsj og økologisk is. 

Utferd
Vikingtidsutstillingen Utferd bringer deg til den brutale og på samme tid fascinerende vikingtida!I utstillingen blir du ikke bare kjent med rebelske krigere, men også livet til seks kvinner fra Rogaland: Gudrun, Svåva, Svankvit, Herborg, Sigerlin og Niamh. En husfrue med synske evner, en velkledd dame fra en familie med anselige kontakter og en kvinne med et smykke som bærer på en brutal historie.

På tokt
I Herborgs grav er det både funnet damespenne og våpen. Det finnes historier om kvinner som sloss og dro på vikingtokter. Var Herborg en av disse? Sigerlin hadde en perle av sort rav, som ble oppfattet som magisk. Funnene i Niamhs grav kan tyde på at hun hadde utenlandsk opphav.

En opplevelse
Utstillingen er en opplevelse for både øyne, ører og sinn. Synet av dønninger og gråblått hav danner en levende ramme og opplevelsen forsterkes av lyden av sjø, vind og knakende skip.
I utstillingen setter Arkeologisk museum fokus på menneskene i Rogalands kontakt med og reiser til De britiske øyer, særlig Irland.

Vi har også åpent fredag 15. mai og lørdag 16. mai. Men søndadg 17. mai har vi stengt.