MENY

Lille Jernaldergarden

Rundkjøringer kan være kjedelige greier – hvis man ser bort fra de nye tilskuddene i Madlakrossen.

Flinke folk fra Bjørns hage og anlegg har brukt tre dager på å lage en miniutgave av Jernaldergarden i den nye Madlakrossen. Utsmykkingen i rundkjøringen består av to langhus laget med steiner og prydet med gress på taket – ganske så lik originalen.
Prosjektet er inspirert av rundkjøringer i utlandet som ofte dekoreres med identitetsskapende elementer. Madla og Ullandhaug er områder med mye historie, og det er veldig kjekt at Jernaldergarden er blitt brukt som hovedmotiv og utsmykning i det nye veianlegget i Madlakrossen. Kanskje rundkjøringen pirrer lokale og turisters nysgjerrighet – og at de tar turen oppom når de først er ute på kjøretur en søndag. Se innslag om mini-garden på NRK 18:40 1. juli.

Rundkjøringen ved bensinstasjonen er også blitt dekorert  med historiske motiver; to tøffe vikingskip pynter opp veibildet. Dette følger en trend som Madla Amfi startet ved utsmykkingen av kjøpesenteret. I taket  henger det tre meter store bronselurer som er kopier av bronselurene fra Revheim, som jo står utstilt på museet, og vegger er blant annet dekorert med helleristninger med vannfall over.