Mikrolittene på lørdag

Lørdag 28. mars er det sesongens siste samling for Mikrolittene - våre akrkeologiklubb for barn. Bli med og lær spennende ting om fortiden!

Lørdag 28. mars fra kl. 12.00 til 13.00 kan barn fra 4 – 6 år bli med og gjøre kjekke ting på Arkeologisk museum, og dette er denne vårens siste samling for Mikrolittene.

Grav fram gamle ting fra jorda og snakk om det du finner. Se og prøv hvordan vikitngeen klarte å lage ild slik at de kunne tenne bål.

Vil du kjenne hvor skarp flint kan være? Eller male korn på en gammel kvern? Kjenne hvor tungt vikingsverdet er?

Bli en av Mikrolittene, så får du bli med på dette og mye annet kjekt! Vanlig inngangsbillett. Foreldre må være med.

Mikrolitt: fra gresk mikro, ‘liten’ og lith, ‘stein’. Et lite steinredskap, oftest av flint. Ble satt inn i furer på f.eks. en pil- eller spydspiss. Brukt i steinalderen.