MENY

Museet midt på dagen

Arkeologisk museum ønsker å være en arena for livslang læring. Vi fortsetter vårt nye tilbud "Museet midt på dagen". Dette er tilbudet for deg som liker en god opplevelse midt på dagen.

Denne høsten er programmet fordelt på fem torsdager fra kl.12.00. Vi tilbyr sitteplass for de som trenger det. Etter programmet har vi tid til en kopp kaffe og en god prat i vår hyggelige kafe. Her kan du velge blant et stort utvalg av kaker og påsmurt. Kafeen har åpent fra kl.11.00.

Torsdag 15. september: Besøk på Jernaldergarden
Jernaldergarden på Ullandhaug er den eneste i sitt slag i landet, bygget på tuftene der jernalderfolk bodde for 1600 år siden. Bli med på en spennende omvisning på garden, ledet av en av gardsfolkene i tidsriktig drakt. Hør om dagliglivet på garden, de arkeologiske utgravningene og alle fornminnene på området. Kan hende det blir tid til å prøve å spinne tråd på håndtein eller få fyr med ildstål og flint.

Torsdag 6. oktober: Omvisning i utstillingen Til Valhall – en utstilling om våpen og strid i 5000 år.
Utstillingen har krigeren og krigerideologien som tema, og tar opp hvordan samfunn gjennom alle tider har investert i det ypperste av våpen og våpenteknologi. Bli kjent med noen av mytene om Valhall – ett av vikingenes dødsriker.

Torsdag 27. oktober: Menneska i mellomalder-Stavanger
Botanikar Paula Utigard Sandvik har arbeidd både med materiale frå utgravingane på torget 2004–2007 og materiale frå utgravingar på 1960–1970-talet som er lagra i magasina på Arkeologisk museum. Latriner, skjelett og mykje anna fører oss tett innpå menneska som levde i Stavanger i mellomalderen og deira liv og lagnad. Dei som oss hadde plager og gleder, så som vonde ryggar, giktiske fingrar samt nyplukka molte og blåbær.

Torsdag 17. november :Det er konservert! Besøk på konserveringsavdelingen.
Hvem kunne vel ikke ønske å vare evig? Jobben til de som arbeider med konservering på museet er å sørge for at gjenstander bevares for ettertiden. Ulike materialer krever forkjellig behandling. En av våre konservatorer forteller om gjenstander som er konservert og hvordan konserveringsprosessen foregår.

Torsdag 8. desember: Hør og opplev en nydelig legende fortalt av Tomas Kinck Wold
Ta deg tid til en rolig formiddag med en god opplevelse! Desember er mørketid, en tid da kampen mellom lyset og mørket utspiller seg. Ilden og tente lys har vist vei og holdt håpet oppe om en ny vår her nord. Det er tid for ettertanke, og vi samles rundt tente lys til fortellerstund med Tomas Kinck Wold.

Velkommen til et annerledes museumsbesøk!