MENY

Ny utstilling om domkirkearbeidene

Arkeologisk museum sitt steinkonserveringsteam skal, på oppdrag fra Stavanger kommune, konservere og restaurere klebersteinselementene på domkirken frem mot jubileet i 2025. Vi er allerede godt i gang med oppdraget. I den forbindelse åpner vi en utstilling i vår foajé, som viser fram noe av arbeidet vi gjør på domkirken.

Bilde fra utstillingen på Arkeologisk museum. Arbeidene med steinkonserveringen på Stavanger domkirke kan du se på Arkeologisk museum fra fredag 28. april kl. 11. Alle er velkommen på utstillingsåpning.

Arkeologisk museum, UiS, driver forsknings-, formidlings- og oppdragsvirksomhet på mange arenaer; i museumsbygget i Peder Klowsgate, på Jernaldergården på Ullandhaug, på arkeologiske utgravningsfelt i hele Rogaland fylke og nå også i Stavanger domkirke.

Som et ledd i formidlingen av museets brede faglige kompetanse og varierte virksomhet utenfor museumsbyggets vegger setter vi nå opp en utstilling i museets foaje som omhandler steinkonserveringen i domkirken. Museets steinkonserveringsteam skal, på oppdrag fra Stavanger kommune, konservere og restaurere klebersteinselementene på domkirken frem mot jubileet i 2025.

Utstillingen åpnes av Bjørg Tysdal Moe, varaordfører i Stavanger, fredag 28. april kl. 11.00

Et hovedmål med utstillingen er også å formidle kunnskap om steinkonservering. Noen av spørsmålene vi besvarer i utstillingen er: «Hvorfor må domkirken restaureres? Hva gjøres og hvordan gjøres det?»

Utstillingen består av; opprinnelige klebersteinselementer som er skiftet ut ved tidligere restaureringer og som har vært oppbevart ved museet; tegninger og informasjonstekster om kirken, restaureringsprosjektet, bygningselementer og konserveringsmetoder. I samarbeid med NettOp, UiS vil filmsnutter fra konserveringen også bli vist kontinuerlig i utstillingen.

Filmene kan du se på UiS sin YouTube-kanal

Utstillingen har fått sentral plass i museets vrimleområde og med over 35.000 besøkende i året vil den få rikelig med oppmerksomhet. Etter planen skal utstillingen stå så lenge restaureringen pågår og bli oppdatert i tråd med fremgangen i konserveringsprosjektet.

Velkommen til utstillingsåpning på Arkeologisk museum.