MENY

Sagaen om det magiske sverdet Tyrving

Søndag blir den spennende historien om Hervor og det magiske sverdet Tyrving fortalt på Arkeologisk museum. Dette er en imponerende og utrolig historie om kvinnen som svingte sverdet vel så godt som hun håndterte synålen, og som satte mye på spill for å få det hun ønsket seg aller mest.

Hervor var datter av Kong Aganty, men ble fostret hos sin morfar. Hun var vakker og dyktig til å håndtere alle slags våpen. Hun ble stor og sterk, gjorde oftere ondt enn godt. Gikk det for ille, ble hun hentet hjem, der hun opptrådte som lydig datter blant kvinnesysler i noen tid.


En gang fôr hun i følge med vikinger. Hun kledte seg i mannsklær, tok mannsnavnet Hervard, og da høvdingen døde, ble hun hærleder.
Hervor glemte aldri at hun var blitt snytt for sin farsarv. Særlig higet hun etter å eie sverdet Tyrving. Dette var smidd av dverger, og det hadde stor makt.

I utstilling som åpnet søndag "Til Valhall", kan denne historien leses i sin helhet, og førstkommende søndag kan publikum også få den fortalt i fortellerstunden med Thomas Kinck Vold.

Benytt sjansen til å høre den gripende historien om denne kvinnen som både kunne være mann og kvinne, og om hvordan det gikk da hun prøvde å vinne Tyrving-sverdet tilbake.

 Fortellerstunden er søndag 10 april kl. 13:00