MENY

Sagakveld med Torgrim Titlestad

Vi har gleden av å kunne invitere til vår første sagakveld på Jernaldergården. Professor Torgrim Titlestad vil holde foredraget "Slaget i Hafrsfjord: Et sjøslag om makten på Vestlandet?"

Hva forstår vi ved begrepet rikssamling? Og strakte Harald Hårfagre sin makt helt til Østlandet?

Kom på foredrag med professor Torgrim Titlestad på Jernaldergården på søndag

Dette arrangementet krever påmelding!

Titlestad sitt hovedfokus siden 1990-tallet har vært arbeidet med de norrøne sagaene. Han har forfattet en rekke bøker om vikingtid, og har stått i spissen for utgivelsen av flere sentrale sagaverk, bl.a. Tormod Torfæus Norgeshistorie og den store folkeutgaven av sagaverket Flatøybok. Han har vært med å løfte den folkelige interessen for vikingtid og sagalitteratur, bla. gjennom et omfattende formidlingsarbeid, hvor han har engasjert private og offentlige interessenter.
Etter nærmere 40 år ved Universitetet i Stavanger, har han gått over til ny stilling som professor ved stiftelsen The Saga Heritage Foundation som er opprettet for å sørge for bevaring og formidling av sagaarven i sin videste forstand.
I 2016 mottok han Sagaprisen og i 2017 ble han av Islands president Guðni Th. Jóhannesson utnevnt til ridder av Falkeordenen for sitt arbeid med sagaene.
Foredraget starter 16.15, og varer i ca 45 minutter.
Etter foredraget er det mulig å få servert en vårgrønn ertesuppe m/brød.

Pris: kr. 100,-.
Med mat: kr. 245,-

Bilde fra Jernaldergården

Sagakveld på Jernaldergården søndag 26. mai