Se Vistegutten i helga

I helga er siste gang på en stund at du kan se Vistegutten. Ta turen innom Arkeologisk museum søndag 22. mars og hør vår skjelettekspert Sean D. Denham fortelle om spennende forskning.

Søndag 22. mars er det nemlig siste mulighet til å se Vistegutten på en stund.

Vistegutten er Norges best bevarte steinalderskjelett, og de er 8200 år gammelt. Analyser viser at gutten, som ble funnet på Viste i Randaberg, ble 15 år.
Søndag 22. mars kl 14 skal vår osteoarkeolog Sean D. Denham fortelle om ny og spennende forskning som skal gjøres på Vistegutten, som en del av et internasjonalt forskningsprosjekt.
Skjelettet skal tas ut av utstillingen nå, for så å komme i en ny utstilling med menneske som tema i november.

Omvisning
Søndag kl. 12 kan du bli med på vårt populære familietilbud Tidsreisen. Vår reiseleder tar dere med fra steinalder til middelalder, og dere får se alt fra 1500 år gammelt smør til det mest komplette steinalderskjelettet i Norge. Dere får også prøve skarpe flintkniver, lage ild med ildstål, kjenne tyngden av vikingbrynje og sverd, skrive runer og enda mer. Visste du for eksempel at vi har et isbjørnskjelett utstilt på Arkeologisk museum.
Denne omvisningen passer godt for barn.

I tillegg er langhuset som vanlig klart for barn som vil kverne korn til mel, kle seg i forhistoriske drakter og være noen timer i fortiden.

Åpent: tirsdag 11–20, onsdag – lørdag 11–15, søndag 11–16, mandag stengt. Kafé og gavebutikk.