MENY

Siste helg med vikingsommer

Også denne helga har vi morsomme aktiviteter for ungene i museumshagen, vi har omvisninger i vikingutstillingen Utferd og åpen kafe og gavebutikk.

Sommeren er på hell, og 16. og 17. august er siste helg med "Vikingsommer på museet", så ta turen innom oss. 
I år har vi en ny installasjon i museumshagen. I en vannrenne med sand i bunn ligger det en masse vikingskatter og ting som vikingene brukte. Her gjelder det å vaske fram "skattene", og klare å se hva det er. Vi har selvsagt diplom til alle de små arkeologene.

Det er også mulig å bli med på sverdkamp, prøve gamle spill og fiske fra stokkebåten. Inne på museet har vi en kjekk aktivitetsløype, som fører deg gjennom utstillingene våre på en fin måte.

Se også våre to nye utstillinger. Brytning er en utvidelse av vikingutstillingen Utferd, og her trekker vi fram runer og runeskrift. Se flotte runesteiner og la deg fascinere av inskripsjonene.

Den andre nye utstillingen vi presenterer er Funnhistorier. To filmer om arkeologiske funn, gjort av Morten Øvstebø på Sola og Rygene detektorklubb, presenteres sammen med deler av funnene de har gjort.

Vi har omvisninger i vikingutstillingen "Utferd. Mot vest i vikingtid" hver dag kl. 11, kl 12 (eng) og kl 13.

I butikken selger vi fine gaver, blant annet vikingsverd, miniarmbrøst, perler og smykker, samt en hel rekke bøker og tidsskrifter. Kom innom for å ta en titt. Vi har en hyggelig kafe med påsmurt lunsj, kaffe, kaker og is.

Våre åpningstider er mandag - fredag kl. 10 - 16 og lørdag - søndag kl 11 - 16.