MENY

Skatter fra magasinet

Søndag 9. mars kan du både få se og ta på skatter fra vårt magasin. Arkeolog Anders Strindholm viser fram de aller eldste gjenstandene vi har på museet. Kl. 12 har vi som vanlig vår spennende tidsreise.

Mellom klokken 13 og 15 skal arkeolog Anders Strinnholm vise fram og fortelle om de aller eldste gjenstandene vi har på museet. Her får du se - og holde i hånden! - ekte flintredskaper som ble brukt av de første steinalderjegerne i Rogaland for ca. 11 000 år siden.

Han har også med seg økser av bergart og flintsigder som de første bøndene brukte da de dyrket jorden for 4-5000 år siden.

Kl. 12.00: Tidsreisen
Tidsreisen er en vandring gjennom forhistorien med fokus på råstoff til redskap. Visste du at flint var det mest ettertraktede råstoffet i hele steinalderen, eller at en kan lage hull i en stein ved hjelp av et hult lårbein fra et dyr? Eller at folk i steinalderen hentet ut tonnevis av grønnstein fra Hespriholmen på Bømlo for å lage økser og meisler?

Både museumsbutikken og vår museumskafe holder åpent i hele åpningstiden.
I butikken kan du nå få kjøpt deilig sjokolade fra Lysefjorden Sjokolade. Alle sjokoladesortene er knyttet til en lokal historie og søtpt i ulike former, blant annet en egendesignet form av Preikestolen.

Åpningstidene på museet er søndag kl. 11 til 16. Onsdag - lørdag kl 11 - 15. Tirsdag 11 - 20.