MENY

Skipper Worse Madla vant konkurransen: Får Husfruen på besøk

Blant de mange forslagene AM fikk inn i forbindelse med Museet midt på dagen - konkurransen, var det særlig ett som utmerket seg; de ivrige håndarbeiderne på Skipper Worse Madla. Som premie får de besøk av Husfruen som vil fortelle dem de lurer på og vise dem gamle håndarbeidsmetoder.

"Vi er 12 ivrige damer som sitter her frivillig og lager ting hver tirsdag hele året. Dette selges på den årlige julemessen. Disse damene fortjener noe ekstra", stod det på konkurransefolderen museet mottok.

- De ble kjempeglad da vi ringte og fortalte dem at de hadde vunnet, fortalte Kaja Storaker i formidlingsavdelingen.
 

For at museet skal kunne "dra hjem" til folk, er det viktig å legge alt til rette for at kvinnene skal få vite mest mulig om vikingtid og at Husfruen som skal en tur til Madla førstkommende tirsdag har med seg det en husfrue bør. Den biten tar formidlingsavdelingen på AM seg av.
 

På Skipper Worse vil det tirsdag bli demonstrasjon av nålbinding og brikkevevde bånd som er en viktig detalj på husfrue-drakten.
- Husfruen vil også fortelle om drakten hun har på seg og om hvordan den ble laget, forklarer Storaker.
 

Et attraktivt formiddagstilbud
AM har denne våren hatt fire torsdager med spennende formiddagsaktiviteter. Aktivitetene har handlet om alt fra demonstrering av hvordan perler lages, i forbindelse med museets pågående perleutstilling. Husfruen viste nysgjerrige rundt i vikinghuset og pekte på viktige gjenstandskopier. Dernest hadde forfatter Bjørn Ingvaldesen et spennende foredrag om å gjenfortelle historien.

Torsdag 3. februar handler det om mat, og det er Olle Hemdorff som tar publikum med på en smaksrunde og -historie om hva funn fra fortiden kan si oss om hva folk har spist.

- Når arkeologene leter etter spor av mennesker, er det vanligvis de harde fakta i form av gjenstander de finner. Men for å overleve må jo menneskene ha mat. Dyrebein, skjell og brente korn kan derfor si oss noe om hva som har blitt spist, forklarer Olle Hemdorff.
 

Arkeologene tror at den forhistoriske menyen var variert og at det var sunn mat. Torsdag den 3 mars kan du få en smaksprøve og en oppskrift med hjem.