MENY

Sommer på museet

Mandag 17. juni starter aktivitetsprogrammet for sommeren opp. Det blir omvisning i utstillingen «Utferd – mot vest i vikingtid» tre ganger til dagen og spennende aktiviteter for barn både inne og i museumshagen.

Aktivitetsprogrammet gjelder for alle dager, unntatt lørdager. Det varer fram til 18. august.

Omvisningene i vikingtidsutstillingen går kl. 11.00, 12.00 og 13.00. I utstillingen møter du ville menn i viking og staute damer fra ulike steder i Rogaland. Lyden av sjø, vind og knakende skip gir deg den rette stemningen.

Mellom kl. 11.00 og 15.00 kan du prøve vår tidsmaskin. Den fører deg fra nåtiden gjennom middelalderen, vikingtida og bronsealderen – helt til du til slutt er i steinalderen og kan spasere ut og ta del i dagliglivet på boplassen. I skinnteltet finner du utstyr du kan prøve, du kan dra på fisketur i stokkebåten, slipe steinredskaper og lage ild på steinaldervis.

Det blir spennende aktiviteter i museumshagen mellom kl. 11.00 og 15.00. Du kan for eksempel delta i sverdkamp, holde på med kastespill eller bore i tre med kopier av forhistoriske redskaper.


Tidsreisen
Søndag 16. og mandag 17. juni kan du bli med på omvisningen Tidsreisen – en reise fra steinalder til middelalder. Omvisningen passer for familier.

Nyt økologisk lunsj og kaffe i vår museumskafé. Gavebutikken er åpen.

Åpningstider: mandag-fredag 10-16, lørdag-søndag 11-16