Spennende vår

Arkeologisk museum har noe for enhver smak på programmet utover vinteren og våren. Her kan du oppleve alt fra en tidsreise til steinalderen til å lage magiske urteposer.

Vårprogrammet for Arkeologisk museum er nå klart, og det blir en god miks av aktiviteter for barn, ny og unik utstilling av leirkar, fotoutstilling og spennende foredrag av våre egne arkeologer.
Det vil være mulighet til å få ta en nærmere titt på en godbit fra magasinet, og bli med inn til malerikonservatorene.

Barnas museum
Søndagene er den store familiedagen på Arkeologisk museum, og i løpet av vinteren og våren er det mye spennende som skjer for de yngste.
15. januar står toving av sitteunderlag på kalenderen og 29. januar kan du høre fortellingen om det magiske sverdet Tyrving.

I vinterferien er det ”Syke dager” på museet. Det er mye spennende å lære om sykdom før og nå. Vi lager magiske urteposer og finner ut mer om Vistegutten. Var han syk?

I mars kan barna prøve seg som teknisk konservator, ved å sette sammen skår av leire til en krukke.

Skoler og barnehager er som vanlig hjertelig velkomne til å besøke museet.

Museet midt på dagen
For de som har anledning til å bruke noen formiddagstimer på Arkeologisk museum, er det interessante foredrag og omvisninger en torsdag i måneden. 16. februar kan du bli bedre kjent med Vistegutten og g 12. april kan man blant annet få en titt bak dørene på avdelingen for malerikonservering.

Åtte tirsdager i februar og mars er det foredrag som begynner kl. 18.30, og temaene spenner fra hesten og sjeletter til vikinger og samfunnsutvikling på Tanangerhalvøya.

Utstillinger
Søndag 15. januar kl 12 åpner fotoutstillingen "Timeline", med fotografier tatt av museets egne prisbelønte fotograf Terje Tveit.

Søndag 19. februar kl 12 åpner utstillingen "Leire - Ild - Kar. Keramikk i Rogaland". Her vi det være mulig å se unike leirkar funnet i Rogaland.

Aktivitetskalenderen finner du her eller på museet.