MENY

Steinalderlivet i Vistehola

Funn fra Vistehola forteller mye om hva slags liv man har levd i steinalderen, hva menneskene spiste og hvordan de bodde. Søndag treffer du arkeologen i Vistehola, og lunsjen kan du ta som steinalderfolket kan ha gjort det; på en stein med varm fiskesuppe i koppen.

Under de arkeologiske utgravningene i Vistehola/Svarthola på Viste fant man et skjellett av en gutt i 14-15 års alderen som levde her i steinalderen for ca 7500 år siden. Sammen med skjellettet ble det gravd ut en mengde fiskebein, flere fiskekroker, skjell og dyrebein som er rester av matavfallet fra de som bodde i hula.

Om Vistegutten, som han kalles, spiste fiskesuppe, kan vi ikke vite, men alle restene etter maten sier mye om hva han har spist, uten at vi kjenner oppskriftene.
I fiskesuppa er det brukt de samme råvarene som var mulig å bruke i steinalderen, som torsk og sei, lange, løk og saftige røtter og kanskje noen små erter.

Førstkommende søndag, den 8. mai kan publikum besøke Vistehola og få servert deilig fiskesuppe laget av kokken på Strandhotellet. Der vil man også møte arkeolog Inger Horve fra Am som kan vise og fortelle hvordan steinalderlivet artet seg på Viste.

Arrangementet foregår fra 11:00 til 16:00 og er en del av Randaberg Kommunes sykkelopplegg; "Søndagstur i landsbyen".