Steinaldersøndag

Søndag er det steinalderdag på museet, hvor barna lærer om livet i steinalderen, og får lage modell av en steinalderboplass. Det er gratis inngang denne søndagen.

Denne helgen blir det steinaldersøndag på Arkeologisk museum. Vi er med på Forskningsdagene 2012, og i den anledning skal vi se på steinaldersamfunnet og lager modell av en steinalderboplass:
Vi klipper og limer inn landskapsbilder og figurer fra steinalderen i ekser. Eskene er av ulike størrelser, og hvert barn lager sin egen lille kikkeboks inn til steinalderen; enten det er en fiskeplass langs sjøen eller en jegerplass i skogen.

Se også skjelettet og rekonstruksjonen av Vistegutten, en steinaldergutt som levde for 8200 år siden her i Rogaland.

I aneldning forskningsdagene er det gratis inngang på søndag.

Lørdag finner du Arkeologisk museum på Domkirkeplassen, hvor vi er en del av forskertorget. Her setter vi forhistorien under lupen, og alle kan få ta en titt i mikroskopet.

Kafeen på Arkeologisk museum er åpen i hele åpningnstiden.

Program for  Forskningsdagene (PDF)