MENY

Steinkule dager i vinterferien

Stein er ikke bare gråstein! Det har de visst helt siden steinalderen. På Arkeologisk museum i vinterferien kan du lære mye steinkult om stein og søndag kan du se et forsteinet dinosauregg.

Kom og finn ut mer om hvordan forskjellige steinsorter kan brukes på ulike måter. Prøv å slipe grønnstein på slipehelle, let etter flint, følg den helt nye sporløypa med fokus på stein, sjekk ut steinharde fakta, se på mineraler i mikroskop og mye mer.

Visste du forresten at flint var det mest ettertraktede råstoffet i hele steinalderen, eller at kleberstein er en bergart som er så myk at den kan skjæres i med kniv?

Dinosauregg
Vi har åpent hele vinterferieuka 24. - 28. februar, og snikstarter med et spennende søndagsarrangement 23. februar. Da kommer 
Synnøve Aslesen fra Sliperiet. Mellom kl 13 og 15 viser hun fram ulike steiner og mineraler, blant annet et fossilt dinosauregg av kjempeøgle, diplodocus, som er ca.80.mill.år gammelt.
Ta gjerne med en stein du vil vite noe mer om.

Filmvisning
I vinterferien viser vi også filmen "Solstein".
Finsk film fra 2013, norsk tekst (engelsk og finsk tale). Lengde: 16:37

En fremmed kommer til steinalderboplassen. Han kan fortelle om ting han har sett andre steder. Han har sett folk som bærer med seg en solstein som skal bringe lykke, styrke og sollys midt på vinteren. Han forteller en historie om en gutt, Osma, som bor sammen med jegerfamilien sin, og hva som skjer med ham. Vi får se hvordan jegerne syr klær, lager mat, drar på jakt og bytter til seg varer fra andre. Vi får også se at Osma skyter sin første hjort, og det blir fest på boplassen.
 

Åpningstider i vinterferien: 

Mandag kl 11 - 15, tirsdag 11 - 20, onsdag - lørdag 11 - 15, søndag 11 - 16. 
Både kafe og museumsbtikk er åpen i hele vinterferien.