MENY

Ta tisdmaskinen til steinalderen

Hvordan så det ut på en steinalderboplass? Hvilke redskaper brukte de? Hva spiste de? Dette og mye mer kan du finne ut når du tar tidsmaskinen tilbake til steinalderen på Arkologisk museum på søndag.

På Arkeologisk museum søndag 29. april kan du gjøre en tidsreise. Du går inn i tidsmaskinen i år 2012, og reiser 10 000 år tilbake i tid - til en steinalderboplass.
Her får du se hvordan livet var i Rogaland i steinalderen, hvordan folk bodde og hva de levde av.

Du får også lære mer om Vistegutten, hvordan han levde og i utstillinge vår kan du også se hvordan han kan ha sett ut.

I tillegg til ei reise bakover i tid, kan du for tiden se tre utstillinger på Arkeologsk museum, i tillegg til vår faste basisutstilling.

Keramikkutstillingen "Leire-Ild-Kar", fotoutstillingen "Timeline" og "Spor i jord", som viser nye funn fra 2011.

I utstillingen "Leire - ild - kar" er Leirkar fra en periode på flere tusen år stilt ut, her kan du få se helt unike leirkar som har hatt sterk symbolsk betydning. For første gang er disse leirkarene stilt ut på et podie, og ikke i glassmonter, noe som gir publikum en nærhet til de flotte krukkene.

Fotoutstillingen "Timeline" viser stemningsfulle landskapsfotografier og flotte detaljbilder av natur og gjenstander fra Arkeologisk museum, tatt av fotograf Terje Tveit.
Bildene til utstillingen er plukket ut fra et langt liv som fotograf, og Tveit har blant annet vært med kameraet sitt i skogen, ved sjøen og i ”skattkamrene” til Arkeologisk museum.

Nord på Tanangerhalvøya har det bodd folk til alle tider. Og de har spist villsvin! En villsvinjeksel er ett av funnene fra arkeologiske utgravninger på Jåsund i fjor.
Denne kan du se i utstillingen Spor i jord, som viser nyere funn fra arkeologiske utgravninger i Rogaland.

I tillegg er basisutstillingen som vanlig åpen, den gir et bredt bilde av forhistoriens Rogaland. Her kan du blant annet se flotte gullbrakteater, Vistegutten og smør som er 1500 år gammelt.

Det er mulig å kjøpe påsmurt økologisk lunsj og gode kaker i kafeen.