Tatovering i forhistorien

Søndag 26. oktober kan du lære om tatoveringskunsten i forhistorien på Arkeologisk museum. Den planlagte live-tatoveringen er dessverre avlyst.

Lær om tatoveringskunsten i forhistorien på Arkeologisk museum. Lær om tatoveringskunsten i forhistorien på Arkeologisk museum.

Fra nålevende kulturer som bruker tatoveringer vet vi at de ofte ble laget i forbindelse med initiasjonsriter som en del av ritualet. Smerten var en vesentlig del av et overgangsritual. De som tatoverte var personer med en bestemt posisjon og det ble utført på spesielle steder.

Det er mulig at tatovering går helt tilbake til den eldste steinalderen, men dette kan ikke fastslås med sikkerhet. Kun bildemateriale er bevart, som hulemalerier og figuriner, og det er vanskelig å skille tatovering fra kroppsmaling, sminke og sår som er skåret eller brent inn i huden.
Mumifiserte kropper med tatovering finnes fra ca. 4000 år før Kristus. Den eldste kommer fra Peru – en mann som er tatovert rundt overleppen.

Dette kan du lære mye mer om hvis du legger søndagsturen innom Arkeologisk museum.

DEN ANNONSERTE LIVE-TATOVERINGEN ER DESSVERRE AVLYST.

Omvisning og ansiktsmaling for barn
Vi har også omvisningen Tidsreisen for barn, den tar de yngste museumsbesøkende med på en vandirng gjennom forhistorien, hvor de får høre bronselurer, kjenne på tyngden av et vikingsverd og se skjelettet til Vistegutten.

I tillegg har vi ansiktsmaling for barn.

Vi har som vanlig åpen kafe og museumsbutikk med gaver og bøker.

Åpningstider: tirsdag 11.00–20.00, onsdag – lørdag 11.00–15.00, søndag 11.00–16.00, mandag stengt.