Tegn og symboler

Vinterferien er på hell, med på museet har vi kjekke aktiviteter hele helga. Lørdag er det Mikrolittene - arkeologiklubb for barn. Søndag ser vi på tegn og symboler, og vi har våre faste omvisninger.

Lørdag 21. februar arrangerer vi arkeologiklubb for de minste. Vår nystartede arkeologiklubb passer best for barn mellom 4 og 6 år, og klubben har fått navnet "Mikrolittene - små og skarpe". Mikrolittene møtes hver lørdag fram til påske, første gang er lørdag 31. januar. Du må ikke kommer hver gang, dette er et drop-in tilbud.

Grav fram gamle ting fra jorda og lær litt om det du finner. Prøv å lag ild slik vikingene gjorde det.
Du kan få kjenne hvor skarp flint kan være, eller male korn på en gammel kvern. Og vet du egentlig hvor tungt et vikingsverd er?

Navnet Mikrolitt kommer fra fra gresk mikro, ‘liten’ og lith, ‘stein’. Et lite steinredskap, oftest av flint. Ble satt inn i furer på f.eks. en pil- eller spydspiss. Brukt i steinalderen.
Vanlig inngangsbillett. Foreldre må være med.

Søndagsaktivitet
Snikk og snakk i utstillingen! Utforsk spennende tegn og symboler, magiske runer, ukjent språk og helleristninger. Skriv med blekk og fjørpenn og løs kjekke oppgaver!

Hva tenkte egentlig vikingene på når de dro ut på vikingtokt? Og hva med steinaldermannen? Og hvordan bruker vi språk og symboler i dag?

Omvisninger
Søndag kl. 12 kan du bli med på vårt populære familietilbud Tidsreisen. Vår reiseleder tar dere med fra steinalder til middelalder, og dere får se alt fra 1500 år gammelt smør til det mest komplette steinalderskjelettet i Norge. Dere får også prøve skarpe flintkniver, lage ild med ildstål, kjenne tyngden av vikingbrynje og sverd, skrive runer og enda mer. Visste du for eksempel at vi har et isbjørnskjelett utstilt på Arkeologisk museum.
Denne omvisningen passer godt for barn.

I tillegg er langhuset som vanlig klart for barn som vil kverne korn til mel, kle seg i forhistoriske drakter og være noen timer i fortiden.

Kl 14 har vi en omvisning for voksne; Rogaland gjenoom 10.000 år. Vi tar dere med gjennom utstillingen vår, og viser fram flotte funn og forteller gode historier.

Åpent: tirsdag 11–20, onsdag – lørdag 11–15, søndag 11–16, mandag stengt. Kafé og gavebutikk.