MENY

Tre utstillinger

For tiden kan du se tre utstillinger på Arkeologsk museum. Keramikkutstillingen "Leire-Ild-Kar", fotoutstillingen "Timeline" og "Spor i jord", nye funn fra 2011.

19. februar åpnet utstillingen "Leire - ild - kar. Keramikkfylket Rogaland" på Arkeologisk museum. Leirkar fra en periode på flere tusen år stilles ut, her kan du få se helt unike leirkar som har hatt sterk symbolsk betydning.
For første gang er disse leirkarene stilt ut på et podie, og ikke i glassmonter, noe som gir publikum en nærhet til de flotte krukkene.

"Timeline"
Fotoutstillingen "Timeline" viser stemningsfulle landskapsfotografier og flotte detaljbilder av natur og gjenstander fra Arkeologisk museum, tatt av fotograf Terje Tveit.
Bildene til utstillingen er plukket ut fra et langt liv som fotograf, og  Tveit har blant annet vært med kameraet sitt i skogen, ved sjøen og i ”skattkamrene” til Arkeologisk museum.

Spor i jord
Nord på Tanangerhalvøya har det bodd folk til alle tider. Og de har spist villsvin! En villsvinjeksel er ett av funnene fra arkeologiske utgravninger på Jåsund i fjor.
Denne kan du se i utstillingen over nyere funn fra arkeologiske utgravninger i Rogaland.

I tillegg er basisutstillingen som vanlig åpen, den gir et bredt bilde av forhistoriens Rogaland. Her kan du blant annet se flotte gullbrakteater, Vistegutten og smør som er 1500 år gammelt.