MENY

Undersøk et åsted

Hva skjedde på museet i oktober i fjor, og hva skjedde ved Hafrsfjord i 872? Denne søndagen kan du lære deg å undersøke et åsted slik som arkeologene gjør!

For å finne ut mest mulig om hva som har skjedd på et sted, gjelder det å undersøke nøye og se på alle detaljer. Kan tingene vi finner fortelle om folk har reist? Eller er det noe som gir oss informasjon om hva folk har spist? Hvem var de- barn, mann eller kvinne? Øv opp forskerblikket på undersøkelser på «Åstedet» i ekte CSI-stil! Kan hende ser du nye ting du ikke hadde tenkt på før?
Åstedsgranskingen er mellom kl 13 og 15 søndag 6. april.

I samme tidsrom forteller arkeolog Olle Hemdorff om hvor arkeologene ved Arkeologisk museum skal grave i sommer. Vi er blant annet igang i Sømmevågen på Sola, og skal grave både på Hommersåk, Gramstad, Klepp og på Finnøy, i tillegg til et par andre steder på Sola.

Kl 12 er det som vanlig vår spennende Tidsreise. Reiselederen tar deg med på en vandring fra steinalder til middelalder, og du får se skjelettet til en mer en 10 000 år gammel isbjørn som ble funnet i en kjeller. Og hvem var egentlig gutten fra Vistehola? Hør lyden fra bronselurene, se vakre smykker, farlige våpen, hør om vikingenes reiser og runer.
Du får også prøve skarpe flintkniver, lage ild med ildstål og kjenne tyngden av ei ringbrynje fra vikingtiden.

Benytt også anledningen til å se utstillingen "Utferd. Mot vest i vikingtid".

Både museumsbutikken og vår museumskafe er åpne i hele åpningstiden. I kafeen selger vi både lapper, risgrøt og påsmurte sandvicher, og i butikken har vi fine gaveartikler, leker og deilig, eksklusiv sjokolade fra Lysefjorden sjokolade.

Åpningstidene er søndag 11 til 16. Onsdag - lørdag 11 - 15. Tirsdag 11 - 20.