MENY

Velkommen til utstillingsåpning

17. desember åpner Arkeologisk museum to nye utstillinger. En utstilling om isbjørnen fra Finnøy, og utstillingen «I begynnelsen», med opprinnelsesmyter fra hele verden.

Bilde av Isbjørnen fra Finnøy som har fått en egen utstilling på Arkeologisk museum. Isbjørnen fra Finnøy har fått en egen utstilling på Arkeologisk museum. Foto: Terje Tveit, Arkeologisk museum, UiS.

Isbjørnen fra Finnøy har fått en ny plass på museet, og sammen med historien og hvordan den ble funnet, forteller vi litt om da isen forsvant, myter om isbjørnen og isbjørnens mange navn.

I utstlillingen "I begynnelsen" møter du opphavsmyter fra hele verden. Lær om hvordan kulturer fra ulike verdenshjørner har myter om hvordan verden ble til. Her er Yggdrasil og norrøne myter, skapelsesmyte fra det gamle Egypt, Mayaenes historie om opprinnelsen og en samisk fortelling. For å nevne noen. 

Utstillingen er vakkert utsmykket med bilder malt av Gunn Lisbeth Gaarden.

Fra mytene har vi laget en dør inn til utstillingen «Møt mennesket» som vi åpnet i 2016. Her kan du fortsatt se Vistegutten, den druknede viking og lære historien til flere av de som levde i Rogaland før oss. 

Selve utstillingsåpningen blir kl. 13, men det er åpent på museet fra kl. 11. 

Det er gratis inngang hele denne dagen, og kl. 14 blir det en fortelling om «Kråka og Dagslyset» for barna.

Velkommen.