Vikingmarked i Møllebukta

Ta et spennende skritt 1000 år tilbake i tid og opplev den gode atmosfæren inspirert av vikingtiden. Arkeologisk museum og Hafrsfjordvikingene ønsker velkommen til et ekte Vikingmarked i Møllebukta 13. - 15. juni.

Benytt sjansen til å oppleve hvordan ekte vikingmarkeder kan ha fortonet seg, med ridning på vikinghester, handelsfolk fra fjern og nær, håndverkere, vikingmat, tradisjonell musikk, fortellerstund med norrøne myter, arkeologer med funn fra Rogaland, bueskyting, spill og lek.

Hør klangen av hammer mot ambolt og skrikende krigere, duften av nystekte vikingpølser og tørkede krydderplanter, vakre klesdrakter og fargerike håndarbeider.
Vikinglandsbyens "beboere" kommer fra fjern og nær for å lage den unike stemningen som er på et slikt vikingmarked.

På historisk grunn
Hafrsfjordvikingene og Arkeologisk museum arrangerer sitt årlige Kaupang eller vikingmarked for femte gang. I 2008 fant det sted i Møllebukta som i år, og i 2010 ble det arrangert på Jernaldergarden. I fjor var markedet tilbake i Møllebukta, og helgen 13. - 15. juni 2014 håper vikingene at sagafjorden Hafrsfjord, hvor Harald Hårfagre samlet Norge til et rike i år 872, på ny skal bli en vakker ramme rundt det hele.

Åpent for alle
Markedet åpner portene fredag 13. juni klokken 16:00 og stenger søndag 15. juni klokken 16:00. Fredag formiddag har vi invitert over 600 skoleelever, som får et spennende møte med vikingtiden og får være med på mange flotte aktiviteter. Resten av helgen er et familiearrangement, med variert program for små og store. Samme billett kan brukes alle tre dagene, samt på Jernaldergarden og Arkeologisk museum.

Vi har som alltid et eget opplegg for barn og unge. Hver dag vil det bli kampoppvisninger, kampkurs for små krigere, bueskytterkonkurranse for store og små, fortellinger fra sagaene, demonstrasjon av vikingenes håndverk, sang, musikk og underholdning. Det er også mulighet for å kjøpe mat og drikke.

Les mer om programmet.

Velkommen!

Billetter: Voksen kr 100. Barn/student/honnør kr 70. Familie kr 250.
Billetten er gyldig hele helgen både på Jernaldergarden og Arkeologisk
museum. Parkering i Madlaleiren.

Åpningstider:
Fedag kl. 16.00–20.00
Lørdag kl. 11.00–18.00
Søndag kl. 11.00–16.00

Ikke gå glipp av vikingutstillingen Utferd på Arkeologisk museum.

Del gjerne bildene dine fra kaupangen på sosiale medier.

#hafrsfjordvikingene
#arkeologiskmuseum