MENY

Vikingsommer

I sommer er det vikinger det handler om på Arkeologisk museum. Spill vikingspill, prøv deg i sverdkamp og finn vikingskatter i vår vannrenne.

Bilder av gutter i vikingklær, med sverd. Vikingsommer på Arkeologisk museum

Er du god til å gå i vikingkamp? Prøv deg som viking mot søsken, mor eller far, og se hvem som holder seg innenfor «kamparenaen». Du kan også prøve å skyte med armbeøst eller spille spill i vikingteltet. 
Og bli med på ekte "skattejakt" etter vikingskatter i vår vannrenne. Blant all sanden i renna skjuler det seg ulike ting fra vikingtiden, klarer du å se hva du finner? Alle unge arkeologer får selvfølgelig diplom.

Dersom det er dårlig vær holder vi åpent i Steinalderrommet.

Inne i museet kan du se ekte ting fra vikingtiden, blant annet store sverd og flotte smykker. I langhuset vårt inne i museet kan du kle deg i vikingklær, male korn til mel og lære om hva de spiste i vikingtiden og om runer som de brukte. Bli også med på sporløypa Oppdrag Viking!

Og ta en flott selfie av deg selv i vikingklær! 

I utstillingen «Utferd. Mot vest i vikingtid» har vi en introduksjon til utstillingen og orientering om museets andre utstillinger på engelsk kl 11, 12, 13 og 14. 

Kafeen vår er åpen i åpningstiden. Her kan du kjøpe kaffe, lapper eller vikinglunsjtallerken. Vi har en god salat med spekeskine og byggryn, og en pastasalat. Benytt gjerne våre kafebord i hagen på fine dager.

Åpningstider 1. juni – 31. august
mandag – fredag 10.00–16.00
lørdag – søndag 11.00–16.00