Vikingtidsutstilling

Utstillingen Utferd setter fantasien i sving og bringer deg til vikingtida.

I Utferd blir du kjent med seks vikingtidskvinner fra Rogaland. Funnene fra gravene til kvinnene er stilt ut. I utstillingen kan du høre om og lese en tolkning av funnene. De handler om hvordan livene til kvinnene kan ha vært.
– Når det er ledetråder, blir fantasien satt i gang. En kommer inn i den perioden og den tiden, sier Karin Bligvad, som nylig besøkte utstillingen.
– Jeg blir også imponert over å se håndverket. Jeg blir imponert fordi det er så fint laget med bittesmå detaljer, sier hun og studerer ei gullspenne.

Animasjon
– Jeg liker animasjonen som viser hva som skjer med krigeren som har blitt begravet, sier Andrew Smee.
Animasjonen vises på golvet i utstillingen. Den viser en herre fra Kyrkhus i Hjelmeland kommune, som har blitt begravet i all sin pomp og prakt. Han har blant annet fått med seg skjold, sverd og spyd. Mannen har fått navnet Gandalf. Animasjonen viser hvordan innholdet i graven brytes ned gjennom 1000 år. Til slutt ligger det bare noen biter av gjenstandene igjen. Disse kan du se i et monter ved siden av animasjonen.

I sommer går det omvisninger i utstillingen kl. 11, 12 (engelsk) og 13 hver dag unntatt lørdag.

Fram til 18. august har vi aktiviteter for barn hver dag unntatt lørdag:
Lek og idrett i museumshagen mellom kl. 11 og 15. Du kan for eksempel delta i sverdkamp, prøve miniarmbrøst eller hoppe på elvesteiner. Vår tidsmaskin er åpen mellom 11 og 15. Inne har vi aktivitetsløype for barn.

Vi har kafé og gavebutikk.
Åpent: mandag-fredag 10-16, lørdag-søndag 11-16.