MENY

Formidlingsavdelingen

Det har bodd mennesker i Rogaland i mer enn 11 000 år under skiftende naturbetingelser. De har etterlatt seg spor i form av redskaper, våpen, smykker, gravhauger, helleristninger, hustufter, åkre med spor etter dyrking, osv. Museets forskere innen ulike fagområder bruker disse sporene til å stadig finne ut mer om menneskenes levemåte, tro og verdier i en fjern fortid.

Bilde av to menn som ser på et leirkar fra Aserbajdsjan i utstillingen på Arkeologisk museum. Utstillingen Karavanserai vekket undring og ettertanke.

Formidlingsavdelingen ved Arkeologisk museum skal sørge for at denne kunnskapen og forskningsresultatene blir kjent for publikum. Dette gjør vi ved å lage utstillinger og spesialarrangementer på museet, holde foredrag, arrangere åpne dager på utgravingsfeltet, gi omvisinger osv.

Om sommeren tilbys et omfattende aktivitetsprogram for barn, og vi har egne opplegg i høst- og vinterferien. Vår og høst er det et eget lørdagsprogram for de minste barna. Skoletjenesten sørger ellers for at skolene og barnehagene i fylket får gode pedagogiske opplegg.

Hver høst arrangeres «Museumsnatt» med underholdende, opplysende og overraskende opplevelser for store og små.

Alle rogalendinger som besøker våre utstillinger vil finne oldsaker fra sin egen hjemkommune utstilt. Det er også lett å få en oversikt over andre funn og fornminner ved å bruke PC-er med tilgang til databaser.

Museets populærvitenskapelige tidsskrift Frá haug ok heiðni presenterer bl.a. resultater fra arkeologiske undersøkelser rundt om i fylket.

Museumsbutikken tilbyr variert litteratur både fra eget forlag og et bredt utvalg av andre kulturhistoriske bøker og hefter, sammen med smykkekopier fra Rogalands fortid og andre utvalgte suvenirer.

Vi har også en hyggelig kafé som serverer god økologisk mat.

Se våre tilbud i programkalenderen.

Leder for formidlingsavdelingen er May Irene Furenes.